2017. december 18., hétfő

ONE OK ROCK - Ambitions European Tour 2017 - Bécs koncertbeszámoló



2017. augusztusának vége különleges jó hírrel szolgált sokak számára, ugyanis bejelentették, hogy sok-sok állomásos európai turnéra indul a ONE OK ROCK formáció legújabb "Ambitions" c. albumukkal. 
Sajnos hazánkat megint csak nem érintik, viszont a turné folyamán legközelebbi szomszédunkba, Bécsbe december 17-én azért tiszteletüket tették. (a mi nagy örömünkre).



Nem is kellett sok idő, azonnal jött is egy koncertbusz lehetőség, mely végül több, mint 90 lelkes OOR rajongót szállított vasárnap a helyszínre, majd hozott is vissza még hétfő hajnalban.
Mivel épp advent van, így úgy lett kialakítva az indulás, hogy a vásár is beleférjen azoknak, akik nem akarnak a koncerthelyszínen maradni. Igazából végül majdnem mindenki élt ezzel a lehetőséggel, mivel délután fél 3 körül még lakat is volt a Sörgyár kapuján és csak egy krétával rajzol tábla utalt arra, hogy kapunyitás után merre is kell majd menni. Nagy poztívumnak tartom, hogy Bécsben úgy tűnik nem szokás már lesárotozni órákkal a kezdés előtt, ezt a stílust igazán mi is átvehetnénk.

A VIP-eseknek már 5-től megadatott a lehetőség, hogy bemenjenek és saját, közös fotót kaphassanak a bandával egy kis beszélgetés mellett. Ezalatt került sor a ONE OK ROCK Hungary csoport képviselőjén keresztül a fiúknak gyártott kis emlékfüzet átadására, melyet előtte a magyar fanok feltöltöttek üzenetekkel, rajzokkal, képekkel. Így sikerült egy kicsit meg is lepni a srácokat, hogy ennyi magyar rajongójuk is van, így talán következőre már mi is benne leszünk a kalapban. (reméljük a menedzsmenthez is eljut ez az infó a srácokon keresztül)


18 óra után aztán már a sima jegyesek is elkezdtek szállingózni a helyszínre. 

Maga a beengedés nagyon flottul ment. Külön hatalmas ruhatár várta a résztvevőket ahol külön a kabátot külön a táskát be lehetett rakni még a motozás előtt, úgyhogy nem kellett semmilyen holmitól még a kapu előtt megszabadulni. Majd utána a maradék cuccal (iratok..stb) átnéztek mindenkit mégegyszer és már lehetett is menni a koncert csarnokba, mely egy sörgyári komplexum volt. 
Elég jó hatást keltett ám a hatalmas tartóoszlopok miatt így keletkezett jó pár holttér is, ahonnan az ember nem láthatta rendesen a színpadot. Ettől függetlenül mindenki próbálta felvenni a neki tetsző pozíciót és pontban 8-kor már jött is az előzenekar a Crown the Empire  (US) személyében. A srácok próbálták megalapozni a hangulatot és bemelegíteni a terepet, ezt (szerintem) kisebb-nagyobb sikerrel el is érték, bár még mindig nem vagyok oda az "előzenekar" intézményéért.
Fél órát játszottak a srácok, majd gyorsan lebontották a színpadot és egy újabb fél óra - és egy kis újrahangolás-  után...

pontban 9-kor már a főszereplőké lett a közönség.
Nos, ők tényleg már az első intro után úgy felhergelték a közönséget, hogy onnantól már nem volt megállás egészen 22:30-ig amikor már csak az encore számmal jöttek vissza egy utolsó búcsúzásra.

Az eddigi állomásokat elnézve nem változtattak a setlisten, így itt is a következő számok voltak:
1. Ambitions - introduction
2. Bombs away
3. Taking off
4. Clock strikes
5. Bedroom Warfare
6. Bon Voyage
7. I was King
8. Hard to Love
9. Take what you want
10. Instrumental (gitar szólók)
11. The Beginning
12. Jaded
13. Mighty Long Fall
14. We are

Encore:
15. American Girls

A végére már az egész közönség tombolt és ha tehette volna, még maradt volna egy további 1.5 órára. De sajnos egyszer minden jónak vége szakad, így itt is eljött a könnyes búcsú ideje.


Taka is készített egy röpke felvételt a közönségről :)

Taka (@10969taka) által megosztott bejegyzés,
Mivel a blogtól most mindhárman jelen voltunk, így a végére megosztanánk a saját élményeinket is a koncertről:

~Amy~: Én előadóért külföldre eddig sose utaztam, és egy kezemen megtudom számolni kiért mennék ki még a közelbe legközelebb. Ők váratlanul bukkantak fel Sophie jóvoltából, mert ha nem szól talán fel se merül bennem, hogy menjek. Azonban a bécsi vásározás előtte és a koncert nagyon jó egy napos kirándulásnak tűnt így év végén főként, így belevágtunk és fantasztikus napunk volt kint, amin a koncert volt a hab cseresznyével. :) Külön boldog voltam, hogy két kedvenc számom is lement és igyekeztem torok kímélően üvölteni a szöveget és a wow-zásokat, de mára csak-csak fájdolgál azért. :D

~Sora~: Nem sokat tépelődtem rajta, hogy menjek-e a koncertre. Nem vagyok egy nagy koncert lady és nagyon megfontolom, hogy mire adok ki pénzt, de nagyon adta magát, hogy ott legyek az OOR koncerten! A fiúk fantasztikusak voltak! Nagyon profi, nagyon színvonalas és brutálisan jó hangulatú! Már mindenem fájt, de még tomboltam volna órákig! Legközelebb is ott a helyem!

~Sophie~: Én friss OOR tag vagyok, Amyék mutatták meg nekem az együttest és mivel egyre jobban rájuk kaptam,így nem volt kérdéses, hogy látnom és hallanom kell őket. Így nekivágtunk együtt Bécsnek és ha lehetne már ma este újra mennék. Zseniális élmény volt élőben hallani és látni őket. Minden egyes ilyen koncert bebizonyítja nekem, hogy valamit a japánok nagyon tudnak, amikor rock-ról  illetve a közönséggel való összhangról és közös tiszteletről van szó, így minden egyes koncerten a szívüket is odaadják és ráadásul ezt még élvezik is. *Taps-Taps*

Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy az egyik kedvenc számunk lett a Bedroom Warfare :)


Pár kép a koncertről >>ITT<<



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése