2017. október 23., hétfő

FTISLAND Live [X] in Budapest 2017 koncertbeszámoló


2017. augusztusában számolt be a My Music Taste oldala arról, hogy az idei európai koncertsorozat alkalmából 2017. október 22-én hazánkba is ellátogat a dél-koreai FTISLAND zenekar és felégeti a Barba Negra színpadát.
A Lee Hong Ki libabőrt okozó hangjáról híres banda idén ünnepli 10 éves fennállását, így szerencsére nekiindultak Európának is, második helyszínként Moszkva után mi következtünk.



Már szombaton megérkeztek hozzánk a srácok és nyakukba vették Budapestet és látva az instagram fiókjukat, szépen hátast is dobtak a városunktól. Személy szerint én ennyi megosztott képet még egyik nálunk turnézó bandától sem láttam, csak Lee Jae Jin 20 képet osztott meg instagram fiókján az itteni élményeiről még csak a koncert előtt.


이재진 (@saico0111) által megosztott bejegyzés,

Miután feltérképezték a várost és felvirradt vasárnap, azaz a koncert napja, már a rajongók is alig fértek a bőrükbe. Sajnos elég kaotikusra sikeredett a sorbanállás kialakítása, mivel jó sokan már sokkal-sokkal előbb - a reggeli check-point hiányából adódóan - kimentek a helyszínre és elkezdtek kialakítani egy rendszert, melyből egy kisebb káosz alakult ki. Az idő sem volt épp kegyes a lelkes rajongókhoz, mivel elkezdett esni az eső, ami aztán masszív szakadásba torkollott.
18 órára volt meghirdetve a kapunyitás, azonban az utolsó emberek éppen hogy csak be tudtak esni a 19.30-as kezdésre. Csontra, de azért összejött :)  A Barba Negra területe szépen megtelt a lelkes nézőkkel és egész szép benti nézőszámmal zárták be a kinti kaput jelezve, hogy most már semmi sem tartja majd vissza az est kezdetét.
Akiknek szüksége volt ereklyékre, azok a merch pultnál meg is vásárolhatták a kiszemelt pólót, pulóvert...stb.
Jópáran ázott verebekként próbálták szárítgatni magukat, azonban nem sok idő kellett ahhoz, hogy minderről megfeledkezzenek, ugyanis a srácok pontosan fél 8-kor a húrok közé csaptak...vagyis inkább a billentyűk közé, mivel a Wind c. szám lett az est nyitó dala.
Szorgalmasan követték a srácok a moszkvai listát, közben pedig persze blokkonként volt egy kis beszélgetés is, mely üdítően eredeti volt. Hong Ki ahol kellett viccelődött, élcelődött, így tényleg egy felszabadult koncertélmény adott, nem pedig a megszokott és végtelenségig begyakorolt "Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, <helyezd be a város nevét> igazán szép hely, ez a kedvencünk, jövőre is jövünk"...stb. 


A közönség reakcióit látva szerintem az egyik legfelszabadultabb szám a Pray lett, öröm volt hallani, ahogy az egész közönség egyszerre "üvölti" a refrént, teljesen jól kiegészítve ezzel a vokál szerepet :)

Jae Jin instájára azonnal fel is került egy rögtönzött videó a szám elejéről :)

이재진 (@saico0111) által megosztott bejegyzés,

A magyar fancsoport egy különleges bannerrel is készült az estére, melyet a Memory c. szám alatt kellett a magasba tartani. Szerencsére kisebb-nagyobb sikerrel sikerült ezt minden rajongónak betartania és adott időben egyszerre feltartva szép élményt adhattak így a srácoknak.

De ahogy minden jónak, most ennek a koncertnek is egyszer vége kellett, hogy legyen, így elő is került a magyar zászló, melyet Jong Hoon segített felaplikálni Hong Ki-ra, így teljes magyar színben pompázhatott és fogyaszthatta el megérdemelt Soproniját.


Choi Jong Hoon 최종훈 (@ftgtjhc) által megosztott bejegyzés,

Összefoglalva az estét: Hong Ki hangját egyszer mindenkinek hallani kell élőben. Fantasztikus és kifogyhatatlan. Akár ugrál, akár éppen lehúz egy sört...semmi sem akadályozhatja meg, hogy hallassa a hangját és árad belőle a zene. Minden percben érezhető, hogy mennyire összeszokott már az egész banda, akármilyen extra kis zenei újítást visznek bele, szinte egymásra sem kell nézniük és úgy követik a zenéjüket. Mindemellett viccesek és közvetlenek is. Örülük, hogy sikerült eljutnom a koncertjükre és nagyon remélem, hogy lesz még rá lehetőségem a jövőben is.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog vagyok hogy láthattam őket köszönöm 💗💗💗💗
    Fantasztikusak voltak😊😊😊😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy láthattam őket élőben. :) Nagyon régóta vártam erre a pillanatra. Sok sikert kívánok nekik a további helyszínekre. Meg köszönöm a koncert beszámolót.

      Törlés
  2. Csak ismételni tudom az itt elhangzottakat! Álmom vált valóra hogy ott lehettem! És remélem egyszer még koccinthatok is majd a srácokkal...bár lehet lefagynék ha összefutnék velük valahol...de akkor is. áááá még mindig fel vagyok pörögve!!!! :))))))

    VálaszTörlés
  3. Nagyszerű ..remek ..kiváló koncert volt a Showmant és csapatát élvezet volt nézni. hallgatni ..( még a leghátsó sorból is )

    VálaszTörlés
  4. Annyira fantasztikusak voltak. 2010 ota imadom őket. Hongki pedig a number one szamomra ❤❤❤

    VálaszTörlés