2015. február 10., kedd

Filmajánló: Haunters


Az egyik csoportban találtam rá erre a filmre, mely azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Bele is ástam magam, hogy miről is szól, és már első olvasatra is látszott, hogy ez nem éppen egy szokvány történet.



Cím: Haunters (초능력자)
Rendező: Kim Min Suk
Játékidő: 114 perc
Műfaj: thriller, misztikus (16+)
Dátum: 2010. november 10.

Szereplők:
Cho In - Kang Dong Won
Im Kyu Nam - Ko Soo
Ali - Enes Kaya
Boba - Abu Dodd



Történet:
Kezdésnek egy kisfiú életébe kapunk betekintést, kinek egy rejtélyes szem"betegsége" és erőszakos apja miatt nagyon nehéz élete van. Édesanyja próbálja a végsőkig védeni, de egy idő után rájön, fia mindenkire veszélyes lehet.
20 év múlva már Szöulban vagyunk, ahol is egy baleset folyamán kirúgott alkalmazott, Im Kyu Nam, zálogházas új munkája során belefut egy idegenbe, akibe talán sosem kellett volna....
Az idegen egy különleges erő birtokosa, történetesen a tekintetével irányítani tudja az embereket úgy, hogy utána semmire sem emlékeznek. Ám Kyu Nam valahogy immunis rá, és itt kezdődik meg kettejük párbaja. 

Whalemény:
Kellőképpen felcsigázott már az elején, és ezzel együtt le is sokkolt. A film végig komor hangulattal vezet minket, csak 1-1 jelenetre próbálnak vidámságot becsempészni, és egy idő után már annyira be is szippant, hogy már csak sodródtam az eseményekkel.
Tetszett az, hogy mindenbe csak úgy beleesett a néző, nem volt sok háttérmagyarázat, pont annyi amennyi kellett ahhoz, hogy a főbb szálak elinduljanak. Mivel már az elején szembesítenek minket a történet Szörnyetegével, így valahogy sejtettem, hogy kelleni fog egy szuperhős ellene, és ezt elég ügyesen meg is oldották. (Bár azért néha kicsit mosolyogtató volt, ahogy semmi sem árt főhősünknek....).
Nézzük csak szereplőinket.

Im Kyu Nam:
Egy teljesen átlagos kis szürke polgár, aki 7 éven át egy roncstelepen dolgozott, majd sajnálatos sérülése miatt azonnal ki is rúgják, így egy bizományis kis cégbe jelentkezik, amikor is szembetalálja magát élete fő kihívásával, Cho In-nel. Végig nagyon elszántan megy a saját feje után, ebben multinacionális barátai: Ali és Boba is segítségére van, így a három jóbarát szinte töretlenül akarja felgöngyölni ezt a misztikus esetet.
Kyu Nam testi adottsága a megmagyarázhatatlan gyorsasággal történő gyógyulása, melynek sokszor hasznát is veszi.

Cho In:
Gyerekkorától kedve Szörnyként kezelik, saját anyja is az életére akar törni, így elszökik, és egyedül tengeti életét, figyelve arra, hogy senki se emlékezzen rá. Ám mikor belefut Kyu Nam-ba, és rájön, hogy valakin nem fog az ő ereje, kétségbeesetten próbál mindent és mindenkit eltüntetni, aki akár egy picit is kizökkenthetné ebből a szellem életéből.
Kang Dong Won-nak én nagy rajongója vagyok, és itt is szépen hozza a figuráját. Túl bonyolultra nem kellett vennie, de hitelesen rá tudta hozni a frászt az emberre pár résznél :)

Ali és Boba:
Ali török, Boba ginea-i, de mindegyikük perfekt már a koreai nyelvből, és együtt dolgoztak Kyu Nam-mal a roncstelepen. 
Szinte mindent együtt csináltak, így szomorúan érintette őket a hír, hogy legjobb barátjukat kirúgták. Saját életüket kockáztatva is barátjuk mellé állnak, és végig segítik őt.

Összegezve: szerintem egyszer mindenkinek érdemes megnéznie, ám készüljön fel mindenki néhány véres és sokkoló részhez, Nem a legkönnyebb esti kikapcsolódás, de mindenképpen megér egy próbát ;)
Trailer:

Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése